LIMOUSIN E+ -TUNNUSTUS
Suomen Limousinkasvattajat ry jakaa hyvin luokittuvista teuraista eläimen loppukasvattajalle yhdistyksen vahvistaman tunnustuksen. Tunnustus myönnetään ansioituneesta loppukasvatuksesta.
Tunnustuksen saannin edellytykset ovat:

 • kasvattaja on Suomen Limousinkasvattajat ry:n jäsenmaksunsa maksanut jäsen
 • kasvattaja on toimittanut kopion teuraaksi lähettämänsä eläimen teurastodistuksesta yhdistyksen sihteerille.
 • teurastuksesta on kopion toimittamishetkellä kulunut enintään 12 kuukautta
 • kasvattaja toimittamalla teurastodistuksen vakuuttaa, että teuraseläimen isä on kantakirjattu puhdasrotuinen Limousin
 • kasvattaja toimittamalla teurastodistuksen vakuuttaa , että teuraaksi toimitettu eläin on perimältään vähintään 75% limousin (emän isä puhdasrotuinen Limousin)
 • toimitetusta teurastodistuksesta ilmenee että kyseinen ruho on luokittunut teurasluokkaan E+ ja että teuraaksi lähettänyt tila on tunnustusta hakeva tila
 • tunnustus jaetaan vuosittain ja sen voi saada useampana vuotena, mutta vain yhden vuodessa
  Tarkastettuaan teurastulokset sääntöjen mukaisiksi, yhdistyksen hallitus myöntää tunnustuksen sille joka on säännöt täyttäen toimittanut eläimen teuraaksi.
  Tunnustuksena loppukasvattaja saa:
  yhdistyksen puheenjohtajan ja sihteerin allekirjoittaman kunniakirjan sekä
  yhdistyksen paidan, jossa teksti LIMOUSIN E+
  E+ -PALKINNOT
  2010:
  Liukkonen Leena ja Kari, Kuikka Jyrki ja Reetta, Hartikainen Antti
  2011:
  Korte Esa, Maliniemi Timo, Hyvönen Tiina ja Esko, Alahäivälä Pirkko ja Erkki, Krook Anders,
  Tirkkonen Marko, Kangas Jorma, Kuikka Jyrki ja Reetta
  2012:
  Valkonen Marko
  2013:
  Puhakainen Joel, Rentto Mira ja Toni
  2014:
  Lehtola MTY, Matomäki Tommi ja Sinikka
  2015:
  Kääriälä Jarkko, Matomäki Tommi ja Sinikka, Törmälehto Juhani
  2016:
  Rentto Mira ja Toni, Valkonen Marko, Leppävuori MTY
  2017:
  Matomäki Tommi ja Sinikka, Lehtola MTY, Jokela Tapio, Pohja Pertti

NESTORISONNI -KIERTOPALKINNON SÄÄNNÖT

Suomen Limousinkasvattajat ry palkitsee vanhimman elossa olevan sonnin, jolla on vähintään yksi kuluvana vuonna syntynyt jälkeläinen. Sonni tulee olla kantakirjattu Limousin-kantakirjaan. Kilpailuun osallistuvasta eläimestä tulee toimittaa kopiot tuoreesta nautaeläinluettelosta tai eläinkorteista joista ilmenee eläinten (kilpailuun osalistuva sonni sekä kuluvana vuonna syntynyt jälkeläinen) syntymäajat ja se että sonni on vielä elossa. Nestori-tunnustus myönnetään eläimelle ja tunnustuksessa mainitaan nykyinen omistaja. Kasvattajaa tai aikaisempia omistajia ei mainita. Vuodesta 2017 lähtien Nestori-sonni-palkinto myönnetään kertaluontoisesti.

NESTORISONNI PALKINNOT 2013: Isomäen Uron, Jorma Kangas 2014: Isomäen Uron, Jorma Kangas 2015: Paddais Uriasz, Jenny ja Anders Krook 2016: Ulmalan Taffel, Riitta ja Jouko Silkala 2017: Metsä-Paavolan Cuurna, Anttila MTY (Luukkaan tila)

ANTTI MUSTAKALLIO -KIERTOPALKINTO

Jaetaan joka viides vuosi Palkinnon saaja on limousinkasvattaja, muu henkilö tai yhteisö, joka on tehnyt ansiokasta työtä limousinrodun ja/tai yhdistyksen hyväksi. – saaja voi olla nuori, ammattiinsa täysillä sitoutunut limousinkasvattaja – saaja voi olla limousinkarjan hyvinvoinnin, jalostuksen tai ruokinta-asioitten ammattilainen – saaja voi olla erinomaisen limousinlihalaadun tiedon välittäjä kuluttajille – saaja voi olla kasvattajayhdistyksen yhdessä tekemisen puolesta puhuja – saaja voi olla yhdistyksen jäsenten toisesta välittämisen ja henkisen jaksamisen kannustaja – saajalla on maailmanrannan kiertokoulun todistus sydämen sivistyksestä

ANTTI MUSTAKALLIO -PALKINTO 2013: Saara ja Turkka Rantanen 2018: Metsä-Paavolan tila (Johanna Jantunen ja Sari Sillantaka)